AUTOBEDRIJF SEMTEXX
  Semtexx kan uw auto, bestelbus, en camper chiptunen!
OCCASIONS   |   BANDEN & VELGEN   |   ONDERHOUD & APK   |   CHIPTUNING   |   XENON VERLICHTING   |   AIRCO SERVICE   |   ROETFILTER
(CHIP)TUNING

Hoe werkt het?
Semtexx staat garant voor chiptuning op maat. Dit houdt in dat wij geen gebruik maken van standaard geprogrammeerde software voor uw auto. Wij lezen de software rechtstreeks uit de computer van uw auto, bestelbus of camper en passen hierna alle kenvelden in de originele software aan. Hierdoor garanderen wij een optimalisatie van uw originele computersoftware.

Hoe lang duurt het?
Afhankelijk van het type auto zal chiptuning ongeveer 1,5 tot 2 uur duren. Wilt u weten hoe lang het duurt om uw auto te chippen, neemt u dan contact met ons op.

Voor welke auto´s is chiptuning geschikt?
In principe kunnen alle Europese auto- bestelbus- en camper-merken gechipt worden. Zowel benzine- als de dieselmotoren. Motoren welke beschikken over een turbo zullen de grootste vermogenswinsten behalen.


Alle rechten voorbehouden, 2012 Autobedrijf Semtexx
De Stoven 23A | 7206 AZ Zutphen
Tel: 0575-555188
OPENINGSTIJDEN
    Ma t/m vrij: 08.15 - 17.30
     ('s avonds op afspraak)
     Za:    09.00 - 13.00
     Zo: gesloten
ONS BEZOEKEN?
     Autobedrijf Semtexx
     De Stoven 23A
     7206 AZ Zutphen

     Tel: 0575-555188
Add-To-TomTom
UITLEG EN MANIEREN VAN TUNING
Motormanagement (ECU)
Autofabrikanten maken sinds de jaren '80 gebruik van moderne elektronische motorregelsystemen om de dosering van de brandstof, het regelen van het ontstekingsmoment en de turbodruk. Het intreden van deze systemen heeft er voor gezorgd dat de toenmalig gebruikte carburateur en de contactpunten volledig verdwenen. Er werd plaats gemaakt voor een elektronisch systeem welke door middel van 'sensoren' de omstandigheden van de motor meet. Deze informatie werd verzameld in een zogeheten 'ECU'. De ECU bepaalde met deze informatie de hoeveelheid te doceren brandstof, het moment van ontsteken en de turbodruk. Deze systemen dragen de naam 'Motormanagement systeem'. De fabrikant programmeert de software in de chip van de ECU. Hierbij worden bepaalde standaard waardes ingevoerd. Deze software wordt door SemtexX geoptimaliseerd. 

Solderen (Chiptuning)
Sommige auto's kunnen niet via OBDII geprogrammeerd worden. Met behulp van de allernieuwste soldeertechnieken wordt op nauwkeurige wijze de bestaande chip uit de ECU verwijderd. Deze chip wordt vervolgens met speciale apparatuur uitgelezen. Uw Chiptuning wordt op maat gemaakt en speciaal voor uw auto geschreven. Daarna wordt de chip met de geoptimaliseerde software weer in uw ECU  geplaatst.

OBDII - On Board Diagnose (Flashen)
Met behulp van OBDII is het mogelijk om bij nieuwe auto's via de diagnosepoort de ECU uit te lezen en te herprogrammeren. Dit systeem biedt de volgende voordelen:
  • Solderen aan de ECU is niet nodig.
  • Geen demontage en montage van de ECU noodzakelijk.
  • De tuning is niet zichtbaar van buitenaf.Promotech  modules
PROMOTECH
Power modules

Promotech Power module is een standalone tuning unit voor turbo motoren. De waterdichte unit is eenvoudig te installeren, doormiddel van aansluiten op de bestaande stekkers.
Naast aanzienlijk hogere prestaties gaat het brandstofverbruik vaak ook omlaag.

Om terug te keren naar de originele waarden hoeft u enkel de module af te koppelen.

Het is niet nodig om een chip te vervangen of andere software in uw ECU te laden. Wij leveren individueel geconfigureerd power modules met model specifieke mappings, voor de huidige moderne diesel en benzinemotoren.

Er hoeven geen gecompliceerde aanpassingen gedaan te worden, onze modulles zijn one-size-fits-all. De motor wordt gevoed met een nauwkeurig berekende hoeveelheid brandstof en lucht.

Kijk snel in ons overzicht of uw auto te chiptunen is en wat de vermogenswinst is.
Staat uw automerk of type er niet tussen, neem dan contact met ons op.
VOOR MEER TECHNISCHE INFORMATIE VERWIJZEN WIJ U NAAR DE WEBSITE VAN PROMOTECH-TUNING


NEEM CONTACT OP MET SEMTEXX OF UW AUTO GESCHIKT IS VOOR EEN PROMOTECH POWER MODULE