• De Stoven 23A, 7206 AZ Zutphen
  • 0575-555188
 

Voor een goede automaatbak spoeling bent u bij Autobedrijf Semtexx aan het juiste adres en dat tegen een zeer scherpe prijs!

Maar liefst 70% van de schakelklachten met een automatische transmissie wordt veroorzaakt door vervuiling.
Met de ergst denkbare gevolgen zoals defecte koppelomvormers/schakelblokken/warmte wisselaars en zelfs de automaatbak zelf.
Laat daarom uw automaatbak reinigen en spoelen om klachten te voorkomen of in sommige gevallen zelfs te verhelpen.

Een longlife automatische versnellingsbakolie? En die hoeft nooit vervangen te worden? De fabrikant en uw dealer zeggen dat dat inderdaad zo is!
Maar het feit wil dat juist door vervuiling van de automaatolie (o.a. door slijtage) oliekanalen verstopt raken en de lamellen vervuilen.
Oliefabrikanten, zelfs van de beste merken, geven als maximale vervangingstermijn voor hun longlife automaatolie 90.000km aan.

Tevens neemt de kwaliteit van de olie gedurende de jaren en de gereden kilometers af.
Dit zorgt in het begin voor lichte onjuistheden in uw automaat, en zal uiteindelijk zorgen voor een mechanische schade waardoor een dure revisie niet te voorkomen is.

Door het op tijd vervangen van de automaatolie zult u veel problemen voorkomen of zelfs kunnen oplossen.
Alleen zal het handmatig wisselen van de automaatolie niet voldoende zijn! Dit omdat hierbij oude olie in de leidingen, koppelomvormer en warmtewisselaar achter blijft. Dit zal zich dan mengen met de nieuwe olie. Ook zal vastzittend vuil in de automaat achter blijven.
Alleen door met lopende motor de automaatbak op druk te houden en met schone olie door te spoelen,(met behulp van een speciale machine),
zijn die liters te vervangen. Deze machine zorgt er dus voor dat alle olie in de automaat, koppelomvormer en warmtewisselaar wordt vervangen door nieuwe olie.

Het reinigen van uw automaatbak gebeurt met een gepatenteerde reiniger welke aan de automaatolie wordt toegevoegd. Deze reiniger bewerkstelligt dat alle aanslag, sludge en andere vervuiling in ca. 45 minuten met lopende motor/rijdend oplost of losweekt. De vervuiling wordt nadien weggespoeld met schone olie.
Doordat met de speciale reiniger alle vervuiling oplost voorkomt men dat, nadat uw automatische transmissie is afgevuld met nieuwe olie, vastzittend vuil losweekt en gaat rond zweven in uw automaat en wederom voor problemen gaat zorgen.

Het reinigen en spoelen van de automaat, koppelomvormer en warmtewisselaar moet men voornamelijk zien als een voorzorgsmaatregel om problemen te voorkomen.
Immers word ook de motorolie periodiek vervangen,terwijl de olie van de automaatbak minstens zo belangrijk is. Wij hebben bij diverse klanten slecht schakelende of zelf niet schakelende automaatbakken een nieuw leven in kunnen blazen door het reinigen en spoelen.
Op dat laatste kunnen wij echter helaas geen 100% garantie geven.

Wij kunnen uw automaatbak spoelen vanaf € 295,-- Bel ons voor een prijs op maat!