• De Stoven 23A, 7206 AZ Zutphen
  • 0575-555188
 
ROETFILTER (DPF) PROBLEMEN?
 
ROETFILTER VERSTOPPING EN GEVOLG
Door verzadiging van het roetfilter ook wel DPF(Diesel Partikel Filter) genoemd, kunnen de asdeeltjes niet door de kanaaltjes van het filter waardoor deze na verloop van tijd onherstelbaar verstopt raakt, dit heeft oa als oorzaak dat het filter niet optimaal heeft gefunctioneerd bv door korte afstanden te rijden waardoor het filter niet op bedrijfstemperatuur kan komen.
 
Door verzadiging van het DPF gaat het motormanagement meer brandstof injecteren waardoor de extra ingespoten brandstof bij de olie terecht kan komen, hierdoor stijgt het oliepijl met ernstige motorschade als gevolg, dit is een bekend probleem bij bv de Volvo V50 diesel. Dit probleem is merkbaar door het "op hol slaan" van de motor.
 
HERKENNEN VAN EEN ROETFILTER PROBLEEM
Als een waarschuwingslampje op het dashboard en/of een actief display een motor- en/of roetfilter -storing geeft, merkbaar vermogen verlies(langzamer optrekken, bv maximaal 110 km per uur kunnen, noodloop programma etc.), bijzonder veel roken, onregelmatig draaien van de motor, het "op hol slaan" van de motor.
 
ROETFILTER LATEN VERVANGEN
Komt uw auto met een roetfilterprobleem bij een merkdealer dan zal deze enkel een nieuwe roetfilter  monteren en de software resetten, de hoge kosten liggen tussen de €1250, en €2500,- .
Semtexx beschikt over de kennis en kwaliteit om uw  roetfilter door ons te laten vervangen. Onze leveranciers leveren tegen zeer scherpe prijzen een nieuw roetfilter. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgaaf voor uw auto.
 
Als uw auto een roetfilter probleem heeft zoals hierboven beschreven wacht dan niet te lang:
  • Voorkom ernstige motorschade.
  • Prijzen zijn aanzienlijk lager dan bij de dealer
  • Gewoon garantie op uw nieuwe roetfilter